תרבית שתן שלילית אבל תחושת דלקת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/06/2002 | 18:20 | מאת: לילך-ש

שלום אפי. כבר פעם שניה בחודשיים האחרונים שאני נתקפת בתחושה מאוד לא נעימה באזור ממנו יוצא השתן, גירוי בלתי פוסק שיוצר תחושת דחף במתן שתן. ביציאת השתן אין לי צריבה, אלא האזור צורב לי כל הזמן ללא קשר למתן השתן. התרבית גם הפעם יצאה שלילית, כמו פעם שעברה, אך בדיקת השתן הכללית לא יוצאת טובה כלל. טופלתי גם אז וגם כעת באנטיביוטיקה cifrogis, פעם שעברה בסוף איכשהו זה עבר, אבל לא כל כך מהר. גניקולוגית טענה שיש לי פטריה וקיבלתי טיפול של פתילות נגד פיטריה אך לא חשתי הקלה. האם ייתכן שהדלקת איננה בשתן אך בסמיכות שגורמת לגירוי גם שם? מה זה זיהום בשופכה? האם יתכן שזיהום כזה לא יופיע בתרבית השתן? האם קיימים חיידקים בשתן שלא יופיעו בתרבית? אני כבר לא יודעת מה לחשוב ואיך לטפל בזה. אהיה אסירת תודה על מידע ועצה.

שלום לילך, יש כמה אפשרויות היכולות להסביר את תלונותייך ואת היעדר צמיחת חיידק בתרבית השתן שלך. לדוגמא, אפשרות שלקחת אנטיביוטיקה לפני שנלקחה ממך דגימת השתן לתרבית, אפשרות שמדובר בזיהום בדרכי השתן ע"י חיידק שאינו צומח בתרביות רגילות, ובעיקר- האפשרות שלא מדובר בזיהום בדרכי השתן אלא בדלקת השופכה (שהיא הצינורית המנקזת את שלפוחית השתן) שנגרמת ע"י חיידק כגון CHLAMYDIA או UREAPLASMA שאף הם אינם צומחים בתרבית רגילה. גם האפשרות של דלקת שופכה חוזרת שנגרמה ע"י חיידק הזיבה (GONORRHEA) קיימת (אם את פעילה מינית ובן זוגך אינו משתמש בקונדום). המלצתי- להמשיך בירור (בדיקת נוספת של רופא, אולי אורולוג + בדיקת שתן / הפרשה מהשופכה לחיידקים הנ"ל), ורק אז לדבר על טיפול בהתאם לתוצאותיהן של בדיקות אלו. הרבה בריאות אפי

24/05/2018 | 10:43 | מאת: אנונימית

שלום, אני סובלת מאותם תסמינים בדיוק מזה חודש וחצי (לאחר נטילת אנטיביוטיקה שגרמה להתפרצות של כל הנ"ל). בדיקות STD's שליליות, תרבית שתן תקינה ופלורה רגילה של הנרתיק במשטח וגינלי. אשמח לדעת מה אבחנו לך. אני אובדת עצות ולא יודעת למי לפנות כבר. ממש זקוקה לעזרתך כדי לשקול כיוונים דומים. תודה רבה!

20/05/2023 | 21:04 | מאת: אנונימית 2

הייייי האם היה שינוי ??? אשמח לעדכון האם הדבר עבר האם נעשה טיפול כזה או אחר?

25/07/2023 | 13:38 | מאת: אני1

תוכלי להגיד מה זה היה בסוף ואיך עבר?? אני בדיוק באותו המצב תרביות שליליות משטחים שליליים Std שלילי וגירוי בלתי פוסק לשתן!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות