דוקטור ...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2002 | 03:04 | מאת: נימבה

יוצאים לי כל הזמן פצעים מוגלתיים שגודלים במהירות, כואבים מאוד מאוד, מתנפחים לגודל מטורף ומשאירים סימן. הם מופיעים כל הזמן בשוק הרגל וכיוון מטה-לקרסוליים. בשנה שעברה הייתי בהודו ויצאו לי שם פצעים דומים,על הירך בעיקר, אלה היו פרונקלים, לדיברי הרופאים בארץ. 1 - מהו פרונקל ומה ההבדל בינו לבין פצע מוגלתי רגיל ? 2- הפצעים אותם תיארתי מופיעים בעיקר כשאני מגרדת את המקום, והם מופיעים רק על רגל אחת. איך זה? 3-מעולם לא תקפה אותי בעייה כזאת. אני סובלת מזה כשנה וחצי, אני בת 27. תודה על הסבלנות מיכל

שלום מיכל, פורונקל הוא מורסה (אבצס) - דהינו מעין כיס של מוגלה (הנוצרת ע"י חיידקים ותאים של המערכת החיסונית), בדרך כלל באזור זקיקי השערות (לשם קל לחיידקי העור לחדור). גם פטרת בין אצבעות הרגליים, או גרד ופציעת העור ע"י הצפרניים מקלה על חיידקי העור לחדור לשכבה התת עורית ולגרום למורסות כאלו- וייתכן שזו הסיבה אצלך (כך שאם את מגרדת ברגל אחת- נוצרות מורסות רק ברגל זו). יחד עם זאת, ייתכן גם שאת סובלת מחסר אימונולוגי כלשהו ההופך אותך יותר חשופה להתפתחות מורסות כאלו. הפתרון למורסות עצמן- ניקוז כירורגי וטיפול אנטיביוטי. הפתרון למניעת הופעתן- המנעות מגרד או מכל פציעה בעור, וטיפול אגרסיבי בפטרת הרגליים (אם יש לך כזו), אך אם הדבר לא עוזר- הייתי ממליץ לך לעבור בירור אימונולוגי ובמקביל לשקול, בשיתוף רופאך, טיפול אנטיביוטי קבוע למניעה. הרבה בריאות אפי

15/06/2002 | 04:07 | מאת: נימבה

הרבה תודה על התשובה. הבעייה הנוצרת מההשלכות היא כזאת - העור שלי באותה רגל נפצע הכי הרבה כשאני מורידה שערות ברגליים. שכן אז הוא נהיה עוקצני ויבש, ואפילו טונות של קרם לחות לא עוזרות. זה לא קרה לי אף פעם. איך אתה ממליץ לי להתגבר/להוריד שערות ברגליים ? מהו 'חוסר אימונולוגי' אותו ציינת ? כל הזמן אני מרגישה שמשהו 'הולך' לי על העור. מגרד לי תמיד, מאוד - סוג הגירוד של פטרייה, שיוצאת מידי פעם באזורים החביבים עליה. יש כזה דבר 'פטרייה רדומה' שמתעוררת מידי פעם ? תודה רבה על הסבלנות אם הגעת עד כאן, מיכל

מנהל פורום מחלות זיהומיות