קנדידה גלברטה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2002 | 09:56 | מאת: ענת

לד"ר הלפרין שלום, מהו הטיפול בקנדידה גלברטה (על פי בדיקת תרבית)? הבנתי שזוהי פטרייה עקשנית במיוחד.

שלום ענת, CANDIDA GLABRATA היא סוג של פטריה, היכולה לגרום לזיהומים שונים, והשונה במקצת מ"בת דודתה" ה- CANDIDA ALBICANS בהיותה פחות נפוצה ויותר עמידה לתרופה מקובלת לטיפול בפטרת הקרויה FLUCONAZOLE. בכל מקרה, ניתן לטפל בה בתרופות אחרות כגון AMPHOTHERICIN B ואחרות- בהתאם לחומרת הזיהום אותו היא גורמת. הרבה בריאות אפי

14/06/2002 | 15:17 | מאת: ענת

תודה. באלו תרופות למשל ניתן לטפל בפטרייה זו? קיבלתי בזמנו פונגילין בכדורים (אני מבינה שתרופה זו מכילה אמפותריצין בי) והפטרייה נשארה (מדובר בפטרייה וגינלית). האם יש תרופות נוספות המתאימות לפטרייה זו? נרות או כדורים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות