חולי תכוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2002 | 16:44 | מאת: מירי

שלום, בני בן שנה ו 7 חודשים ובחודש האחרון חלה כבר 5 פעמים, בכל שבוע במשהו אחר: שלשולים והקאות, חום, צינון, חום ושלשולים וכו'. אפילו בחורף הוא לא היה חולה כ"כ הרבה.... (בחורף היה חולה בתדירות של אחת לחודש בערך). מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? בחורף נתתי לו כוכב פרוטק ליום ועכשיו הפסקתי (כי קיץ). האם יש קשר לדעתך? האם יכול להיות שהוא נידבק הידבקויות חוזרות מאותו נגיף?(האם זה אפשרי להידבק מאותו נגיף שוב ושוב? ) האם מחלה יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות מאותו נגיף? שאלה נוספת: כאשר בני משלשל אני שוטפת אותו באמבטיה עלמשטח נגד החלקה (אותו משטח המשמש אותי בערב לרחיצתו), האם מספיק לשטוף את האמבטיה ואת המשטח במים זורמים לאחר שטיפת השלשול או שצריך לחטא באונומיקה?

שלום מירי, לא ברור לי מדוע בנך הקטן מפתח לאחרונה זיהומים שונים בתדירות כל כך גבוהה, וייתכן כי הדבר נובע עקב היותו בקרבה רבה עם תינוקות אחרים המדביקים זה את זה בזיהומים שונים האופייניים לגיל הרך (ופחות סביר שהוא נדבק שוב ושוב מאותו נגיף או חיידק). לגבי שאלתך השניה- משטח עליו את מחליפה את חיתוליו של בנך, בפרט כשהוא סובל משלשול, מומלץ לרחוץ הייטב לא רק במים אלא גם בסבון חזק או לחילופין- לחטא באקונומיקה. בכל מקרה, כדאי לך בהזדמנות הראשונה שבנך חולה שוב לקחת אותו לבדיקה אצל רופא הילדים שלו. הרבה בריאות אפי

15/06/2002 | 00:20 | מאת: מירי

ד"ר אפי שלום, בני נמצא בחצי השנה האחרונה בקרבת ילדים ותנוקות בני גילו ואכן בחורף היה חולה מידי פעם, אבל דוקא עכשיו בפתחו של הקיץ, הוא חולה יותר. רופא הילדים שלנו אמר (ביעוץ טלפוני) ש"יש תקופות כאלו" בחיי הילדים ולא ביקש לראות את בני . מה דעתך לגבי התשובה הנ"ל ומה לדעתך צריך הרופא לבדוק/לשלול בבדיקה? האם חולי בתכיפות שציינתי (מחלה כל 5-6 ימים על פני חודש) היא לא בגדר הסביר בגילאי בני? (הוא פשוט לא מספיק להבריא וכבר נדבק במשהו חדש).......

מנהל פורום מחלות זיהומיות