פצעים בפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2002 | 10:48 | מאת: יהודה

לבני הקטן בן השנה ו-4 חודשים התגלו פצעים לבנים על הלשון. לאחר בדיקה קצרה הרופא איבחן כמובן "מחלה ויראלית" ונתן לילד תמיסה כחולה למריחה על איזור הלשון. לאחר יום ,הפצעים התפשטו לכל חלל הפה ונהיו גדולים יותר ויותר, ההתפשטות גם לאזורי החניכיים שנהיו "מודלקים", ומידי פעם יורד לילד דם ממפגש החניכיים והשיניים. הילד לא אוכל , כמעט ולא שותה (רק לאחר החזקתו בכח), וחסר מנוחה בצורה קיצונית (אינו ישן), חשוב לציין כי "יצאו" עוד כ3-4 פצעים מוגלתיים באיזור השפה והלחי. מבדיקה חוזרת אתמול אצל הרופא, טען כי זוהי סוג של מחלת "הרפס" או פה וטלפיים ונתן תרחיף "זוברקס" שחייבים לקחת אחרי אוכל (כמובן שהילד לא אוכל- גם לא בכח). במקביל "נפוצה" השמועה כי חלב עיזים טרי יכול להיות מצויין לטיפול המחלה ויעשה פלאים,ואכן לא חסכתי והשגתי חלב עיזים טרי ממושב,ונתתי לתינוק. עד כה אין שיפור הילד נהיה תשוש הפצעים עדיין מוגלתיים, חשוב לציין כי הילד אינו מוכן להכניס כלום לפה - גם לא במבה או שוקולד שהיה מכור אליהם, ולכן אינני יודע כיצד לתת לו את התרחיף. אבקש עזרה ממי שיש לו נסיון בתחום. יש לי בן נוסף בן 5 , האם המחלה מדבקת?

שלום יהודה, אין לי נסיון רב (כרופא) בטיפול בילדים, אך מנסיוני האישי (כאבא) מצאתי שילדים עם פצעים בפה כמו שאתה מתאר, ה"מסרבים" לאכול כמעט הכל, מסכימים לאכול גלידות (עתירות קלוריות!) כך שהמלצתי לך היא לנסות זאת...ובנוגע לתרחיף- אם הילד יסכים לאכול גלידה, תנסה "להחביא" אותו בתוכה. לגבי שאלתך השניה- היות ושלושתנו (אתה, הרופא של ילדך, ואנוכי) לא בטוחים באבחנה (הטענה שמדובר בהרפס או במחלת הפה והטלפיים איננה מבוססת, כך אני מבין ממכתבך, על בדיקות מעבדה)- קשה לי לתת לך תשובה לגבי הסיכון של ההדבקה. הרבה בריאות אפי

15/06/2002 | 21:40 | מאת: יהודה

תודה רבה

15/06/2002 | 15:49 | מאת: ליהי

יהודה שלום, ממה שאתה מתאר הילד סובל ממה שנקרא "התקף הרפס ראשוני" PRIMARY HERPETICO GINGIVO STOMATITIS. זה סבל עצום לילד, ואין הרבה מה לעשות, משום שהרפס נגרם על ידי וירוס ולכן אפשר רק לנסות להקל מעט על הסימפטומים. את זה ניתן לעשות על ידי מריחה של "טי ג'ל" שמכיל חומר שמרדים טיפה את ריריות הפה וכמו כן על ידי הזובירקס. לגבי הקושי במריחת התרחיף, אין לי תשובה. לגבי הדבקה של ילדים נוספים- יש סיכוי גבוה להדבקה. כמו כן הילד עלול להעביר את המחלה לאיזורים נוספים בגופו שלו ולכן יש למנוע מגע ידיים בעיניים ולהקפיד על שטיפת ידיים באם והוא נוגע בפיו.

15/06/2002 | 21:41 | מאת: יהודה

תודה רבה על האינפומצייה המועילה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות