וירוס לא מזוהה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2002 | 17:43 | מאת: סיגל

כבר למעלה משבועים אני סובלת מחולשה,חום עד 38.5, כאבי פרקים, וכאבי שרירים עזים. לבדיקות הדם לגילוי וירוסים מסוגים שונים (מחלת הנשיקה, קדחת הנילוס המערבי, קדחת הבהרות) יקח בין 10 ימים ל- 3 שבועות. החריגה היחידה שהופיע בנתיים הינה בנתוני הכימיה בדם - ALT- 81.9 AST - 53 לאחר שימוש במשככי כאבים מסוג אקמול ואדוויל במהלך השבועיים האחרונים, התבקשתי ע"י הרופא לצמצם מאד את נטילתם.(לא יותר מ- 2-3 ביום). ובלעדיהם אינני מסוגלת לתפקד. אבקש לדעת האם יש דרכים נוספות להקל על ההתמודדות עם החום והכאבים הקשים וכן האם ידוע מהו וירוס זה.

שלום סיגל, בהנחה כי לא שהית לאחרונה מחוץ לישראל, סביר שמחלתך נגרמה ע"י נגיף כלשהו, כגון ה- CMV (ובאבחנה מבדלת- נגיף ה- EBV, נגיף ה- PARVO B19, חיידק ה- LEPTOSPIRA ועוד רבים אחרים), אותו ניתן לאבחן בקלות בעזרת בדיקת דם פשוטה. לגבי הקלה על הכאבים- כשיש פגיעה בכבד (כמו שהדבר מתבטא אצלך בעלית ה- AST וה- ALT), מומלץ להיזהר מתכשירים המכילים ACETAMINOPHEN (כמו האקמול), ואם את מרגישה צורך לקחת משהו- תכשיר מקבוצת ה- NSAID (כגון אדוויל) הוא האלטרנטיבה המועדפת (כמובן במידה). הרבה בריאות אפי

15/06/2002 | 19:48 | מאת: סיגל

דר' אפי שלום, בהתייחס להערתך אכן שהיתי בחודשים ספטמבר - אוקטובר בהודו, ובינואר בתאילנד. האם בהתחשב בעובדה זו יש לחפש וירוסים נוספים? האם ניתן להשתמש בטיפות אופטלגין להקלה על הכאבים כאשר מאובחנת פגיעה בכבד? תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות