וירוסים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2002 | 00:06 | מאת: שרית

שלום. קראתי שאין חיסון לוירוסים, ז"א שאם אני חולה במחלה ויראלית אני לא מחוסנת ועלולה לחלות באותה המחלה שוב. אם כך, אני לא מבינה למה הגוף מיי צר נוגדנים? האם לא כדי למגר את אותה המחלה? ואם אני נתקלת שוב באותה המחלה האם הגוף שלי, שכבר ייצר נוגדנים לא מחוסן? אשמח אם תוכל לעשות לי "סדר בבלגן" ואשמח מאוד לקבל ממך אינפורמציה בנושא. תודה רבה.

שלום שרית, אין זה מדויק- רוב המחלות הויראליות "מעניקות" לחולה חיסון טבעי כנגד הידבקות חוזרת ב א ו ת ו הנגיף בעתיד. חריגים מכלל זה הם אותם נגיפים היכולים לשנות את המבנה הגנטי שלהם מדי כמה שנים (כגון נגיף השפעת) ובדרך זו הם מצליחים להתחמק מהנוגדנים שנוצרו נגדם בשנים הקודמות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות