כמעט חודש בתאילנד

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

19/06/2013 | 01:41 | מאת: אייל

שלום דוקטור, אני בן 32, עשיתי את כל חיסוני הילדות (אך לא התגייסתי) ובסה"כ אני די בריא. אני מתכוון לבקר בתאילנד בספטמבר, כשבוע וחצי בצפון (צ'אנג מאי ובעיירה פאי), כשבוע במרכז (בנקוק וקנצ'נבורי) ועוד כשבוע באיים (בעיקר קופנגן). האם אין חשש שנגיף/חיידק יגיע ויגדל בתוך פרי או ירק טרי, ואז מה עושים (יש פירות עם קליפה כמנגו שאי אפשר לשטוף ולבשל)? ממה הכי חשוב וקריטי להתחסן? צהבת A למשל לא חמורה כי סיכויים אפסיים שהיא מסוכנת, לא? האם דוחי יתושים יספיקו נגד מלריה ודנגי (אם בכלל יש במקומות הללו)? ואם לא- האם אפשר לקחת תרופות רק למקרה שנדבקתי? (יש לציין שבארץ אני נעקץ די הרבה, אבל בלי למרוח משהו) אשמח לתשובתך בהקדם, תודה, אייל

אייל היקר ממליץ להתחסן בצהבת A + טיפוס הבטן ולהשלים טטנוס אם לא קיבלת ב 10 שנים אחרונות אין חשש מפירות או ירקות אם נשטפו וקולפו שאר השאלות יקבלו מענה במרפאת מטיילים באזור מגוריך מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים