טיפול מונע מחלת גבהים לחסרי G6PD

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

18/07/2013 | 19:27 | מאת: אור

שלום! בעוד כחודש וחצי אני טס לנפאל ומתכנן לעלות את האנאפורנה. היום נפגשתי עם רופאת מטיילים של כללית ונאמר לי שבעקבות חוסר בG6PD שקיים אצלי איני יכול לעלות יותר מ2500 מטר במהלך הטיול כיוון שהכדור המונע לא מתאים לי. משוטטות קלה באינטרנט הבנתי כי ישנו כדור שכן מתאים לי! האם באמת קיים כזה? מה שמו? והאם החוסר בG6PD כשלעצמו מסכן אותי בגבהים? תודה רבה!!

לגבי השאלה האם acetazolamid מותר במקרה של G6PD קרא את הלינק הבא: http://www.quora.com/Is-Acetazolamide-prohibited-with-G6PD-deficiency

מנהל פורום רפואת מטיילים