מנטו חיובי

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

08/08/2013 | 18:36 | מאת: ליאן

שלום ד"ר, אני מועסקת בבית חולים ולפני כמה ימים ביצעתי בדיקת מנטו שיצאה חיובית (10 מ"מ), אני מאד לחוצה ונקבע לי תור במלש"ח לעוד שבועיים, יש לי ילדים קטנים ואני מאד מודאגת, רציתי לדעת אם ניתן לעשות משהו לפני התור שנקבע לי, שמעתי על בדיקת דם מסויימת שבודקת הדבקה ואני אשמח לשמוע עליה ואיפה ניתן לבצע אותה אפילו באופן פרטי, או אם כדאי לי לפנות לרופא גם באופן פרטי בהקדם על מנת לקבל תשובות ולהתחיל טיפול אם יש צורך בכך. מה המשמעות של התשובה החיובית? אשמח לתשובה תודה

בדיקת מנטו בודקת אם האדם בא בעבר במגע עם חיידק השחפת, היא אינה קובעת אם האדם חולה. רוב האנשים שהיו במגע עם החיידק (כל אדם שלישי), אינם חולים בכלל. הסף של בדיקת מנטו חיובית הוא בד"כ 20 מ"מ ורק לעובדי בריאות הסף הוא נמוך יותר, דהיינו 10 מ"מ. מהדברים לעיל את מבינה שאין לך צורך להיות בחרדה - הבדיקה במלש"ח היא לצרכי אישור שאינך חולה.

מנהל פורום רפואת מטיילים