ספריי נגד יתושים בטנזניה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

21/08/2012 | 16:08 | מאת: מעיין

שלום ד"ר יצחקי, רציתי לשאול האם יש ספריי מומלץ נגד יתושים לטנזניה (ספארי + זנזיבר). במרפאת טיולים המליצו לנו על ספריי שמכיל את החומר DEET לפחות 30% או את החומר picardin יותר מ-20%. חיפשנו בהמון חנויות ספריי ומצאנו את סנו די שמכיל 25% DEET או את Autan שמכיל 20% icardin. כך שבעצם אף אחד מהם לא תואם את ההמלצה.... רציתי לשאול האם icardin ו picardin זה אותו חומר? ואיזה חומר עדיף picardin או DEET? וכמובן מהו הספריי המומלץ על ידך. המון תודה, מעיין.

אכן בארץ לא ניתן למצא DEET בריכוז מעל 25% ניתן להסתפק בריכוז הזה -------------------------- מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים