חיסונים לסעודיה אחרי כימותרפיה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

13/09/2012 | 08:31 | מאת: יוסף

דר שלום, אמא שלי בת 47 והיא חולת סרטן ריאות עם גרורות בכבד. בתאריך.11.9.12 קיבלה טיפול כימותרפי מסוג alimta לפני שהיא נוסעת לסעודיה בעוד חודש 10.10.12(לא תקבל עוד כימותרפיה לפני שנוסעת). היא צריכה לקבל 3 חיסונים.tetanus diphtheria0.5ml, i.p.v s.c , Mencevax 0.5ml. האם היא יכולה לקבל כל חיסונים אלה . ואם כן מתי הכי טוב לקחת את החיסונים לפני הטיול. תודה מראש

מצבה לאור התאור לעיל כרוך בסיכון רפואי של סיבוכים עקב המחלה ממנה סובלת וכדאי לברר אפשרויות של טיפול חירום בסעודיה במקרה הצורך. רצוי לקבל את החיסונים האלו כחודש לפני הנסיעה עקב הכמוטרפיה רצוי לקבל אישור של האונקולוג שמצבה מאפשר נסיעה

מנהל פורום רפואת מטיילים