חוסר נעימות בבטן ויציאות רכות מאז החזרה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

25/11/2012 | 19:57 | מאת: המטייל הוותיק

ד"ר שלום, לפני כחודש חזרתי מטיול בן שישה שבועות בפרו. לאורך כל הטיול שמרתי מאוד על עצמי ועל המזון שאכלתי, דאגתי לאכול רק ירקות שבושלו היטב ולא לצרוך בשר. לאורך כל הטיול היה בסדר, כך שביומיים האחרונים הרשתי לעצמי להיות קצת יותר "נועז" ואכלתי ירקות חיים שקולפו ונשטפו היטב - יום לאחר מכן התחילו לי שלשולים וכאבי בטן (קלים). שבתי לישראל יומיים לאחר מכן והייתי משוכנע שהכל יעבור, אולם מאז עבר כבר חודש ואני עדיין סובל מיציאות רכות, גזים רבים ולעיתים (לא קרובות) גם חוסר נעימות בבטן לאחר אוכל. מה עליי לעשות?

מציע לפנות לרופא המשפחה - לשלוח 3 דגימות צואה לחיידקים ולפרזיטים גם יחד. אם ימצא הפתוגן - לטפל בהתאם לגורם. אם לא ימצא, לנסות מטרונידאזול 500 מ"ג 3 פעמים ביום ל 10 ימים מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים