שתן מסריח

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

27/11/2012 | 08:49 | מאת: אורלי

שלום, קוראים לי אורלי, בת 22, וכיום אני מטיילת בקמבודיה. לפני קמבודיה טיילתי כחודש בהודו, בצפון בתחילה (לא ממש צפון כי היה שלג באותן ערים) ובסוף בדרום. כשהייתי ברישיקש (לפני כחודש, חליתי וסבלתי מחום שלשולים וזיהום בינוני בדרכי השתן. רופא מקומי מומלץ פתר את בעיותי על ידי שני סוגי כדורים, שניים טבעיים ושניים לא טבעיים (את שמם אני לא יודעת כי הוא הביא לי אותם בנפרד שלא באריזתם המקורית. לאחר יומיים בעיותי נפתרו לחלוטין. כיום, בצורה לא ברורה הבחנתי שהשתן שלי מדיף ריח לא נעים. דרכי השתן אינן שורפות לי או מגרדות, אך השתן פשוט לא מריח טוב. שתיית הרבה מים, שניסיתי, לא פותרת את העניין. רציתי לשאול, מה יכולה להיות הסיבה ומעבר לכך האם אני צריכה (וכיצד יכולה?) לטפל בבעיה זו.

אם אין תכיפות יתר או צריבה בעת מתן שתן, יתכן שהריח נובע מהתרופות שנטלת. התופעה אמורה לחלוף תוך ימים בודדים לאחר הפסקת נטילתן. אם לא תחלוף פני לרופא שמטפל בשיטות קונבציונליות מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

27/11/2012 | 22:59 | מאת: אורלי

שלום ד"ר ותודה על תשובתך. בנוגע לשאלותיך, את התרופות להורדת החום ולטיפול בדרכי השתן, שהיו בינן גם לא טבעיות (לדעתי קונבנציונליות), סיימתי לפני כשלושה שבועות. על פי הנחייתך, למצוא רופא קונבנציונלי בקמבודיה או ביעד הבא שלי (תאילנד), או ליצור קשר עם רופא מטפל מהארץ?

מנהל פורום רפואת מטיילים