שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

22/12/2012 | 19:11 | מאת: ציפי

שלום רב, אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.

כוונתך למחלות אוטואימוניות?

22/12/2012 | 19:28 | מאת: ציפי

תודה עלמהירות תגובתך. כוונתי לשם כולל לתופעה היכולה לאפיינת כמה סוגים של מחלות. איני משוכנעת שזה המנגון הפועל במחלה אוטואימינות אך יתכן. אני מתכוונת לבעיה רפאוית/פתלוגיה הנגרת מהפרשה מוגברת של חומר שמלכתחילה ובמינון הולם אמורה שלמור על המערכת דוגמת נוכחות של חומציות בקיבה, אך כשהיא מופרשת במינן עודף היא יוצרת בעיה רפואית. לחילופין באלרגיה, הפרשת החומרים המזהים את הגוף הזר היא תגובה הנובעת מזיהוי גוף זר אך כפועל יוצא הגוף מייצר אלרגנים המפרשים חומרים היוצרים דווקא בעיות. שוב תודה.

מנהל פורום רפואת מטיילים