טיפול מונע למלריה וכניסה להריון לאחר סיום הטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

31/12/2012 | 12:28 | מאת: שירי

היי, האם ניתן לנסות להיכנס להריון ישר לאחר סיום טיפול מונע במלריה בעת שהות בתאילנד או שיש לחכות שיהיה פרק זמן ביניים עד לניסיונות להיכנס?

איזו תרופה השתמשת? לכמה זמן? מתי הפסקת? מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

02/01/2013 | 20:10 | מאת: שירי

עדיין לא השתמשתי.טסים לתאילנד בסוף החודש בעה ואקח כדור בשם מלרון בזמן השהות בצפון ועוד כשבוע לאחר מכן לצורך מניעה.שאלתי היא האם מייד לאחר סיום הטיפול בכדור ניתן לנסות להיכנס להריון או שיש להמתין תקופתצינון. תודה.

04/02/2013 | 14:31 | מאת: מיכל

אני מצטרפת לשאלה של שירי, אני מגיעה ללאוס בעוד שבוע- ומתלבטת אם לקחת את הכדורים שנקראים לירם- א. הבנתי שהיתושים פיתחו חסינות- עד כמה זה יעיל ושווה את התופעות לוואי של הכדור. ב. האם זה משבש את פעולת הגלולות ויש סיכוי שזה יפגע במניעת הריון/שאקבל מחזור. ג. אני רוצה להיכנס להריון ולהפסיק עם הגלולות מייד לאחר הטיול, ורשום במרשם של הכדור שצריך לקחת גלולות כ- 3 חודשים לאחר הלירם. בקיצור- האם שווה לקחת את הליראם, או שזה עלול לפגוע בכניסה להריון?

מנהל פורום רפואת מטיילים