פגיעה מאלמוגים

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

18/01/2013 | 10:51 | מאת: איילת

שלום רב, במסגרת שנירקול באיים המלדיביים הרגשתי שנתקלתי במשהו שהרגיש כמו סלע, ללא כל סימן, למחרת הופיעו באזור הקרסול מקדימה מספר נגעים אדומים בהירים שבכל אחד מהם מעין שריטה/שריטות. ביום שלאחר מכן כל אחד מהנגעים התנפח והיה נראה שקיימות שלפוחיות במקום כן החלה פריחה באזור הבטן ולכיוון הגב באזור המותניים. בימים שלאחר מכן התפתחה גם פריחה מגרדת באצבעות הרגל הפגועה, מעין שלפוחיות קטנות וגירוד נקודתי בכף הרגל במיוחד בלילה. במקום לא נכח רופא והעניין נבדק רק עם שובי לארץ לאחר כשבוע. נבדקתי ע"י רופא עור וקיבלתי משחה מקומית לטיפול. כיום, שבוע לאחר הפגיעה, הנגעים האדומים מתחילים להתייבש, קיימת פריחה קלה בצידי הגב אזור מתחת למותן וגירוד בכף הרגל. האם יש חשש לזיהום בגוף ? האם יש מקום ליטול אנטיביוטיקה ? כיצד ניתן להגיע להתייעצות עם מומחה לפגיעות שכאלה ?

קשה לתת ייעוץ מבלי לבדוק אותך ולכן רצוי להיות במעקב של רופא משפחה. במידה והוא ימצא לנכון, יפנה אותך לייעוץ מתאים מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333  travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים