עקיצת עכביש

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

18/05/2013 | 02:42 | מאת: קרה בישראל- בגדרה

ביום רביעי בערב נעקצתי ב2 עקיצות על יד שמאל ועקיצה אחת בגב. לא הרגשתי בעקיצות עצמן אך לקראת הלילה התחלתי להתגרד ומרחתי פניסטיל ג'ל על העקיצות שהיו קטנות ונראו כמו עקיצות יתוש קטנות. למחרת ביום חמישי שמתי לב ששתי העקיצות ביד שמאל התנפחו מעט, מסתבר שבלילה התגרדתי מתוך שינה אז הנחתי שזו תופעה של הגירוד. אך הנפיחות רק המשיכה והחמירה עד כדי שלא ראו 2 עקיצות ביד אלא יד מאוד נפוחה- מכף היד למרפק(יש לי תמונות). הגעתי למיון ושם נבדקתי ע"י רופא עור שלא הצליח לראות את חור העקיצה עקב הנפיחות ביד וגם בגב התנפחה העקיצה, למרות ששם לא גירדתי. הרופא רשם לי אוגמנטין 875 מ"ג- פעמיים ביום, פרדניזון 20 מ"ג- שני כדורים ביום, טלפסט 180 מ"ג- פעם ביום. וחיסון טטנוס ובדיקות דם שחזרו תקינות. היום, יום שישי. לאחר לילה במיון, מקלחת ושינה קצרה התעוררתי ושמתי לב שהנפיחות ירדה בצורה משמעותית אך לא לגמרי. בהמשך היום הנפיחות ירדה עוד (ואני כמובן לוקחת את הכדורים שנרשמו לי) אך היד שלי נראית כאילו יש עליה כוויה. היא עדיין אדומה והאודם הזה ממשיך להתפשט על אזור היד. אני חושבת שאולי זה בגלל שהעור שהיה אדום ונפוח פשוט חוזר למקומו עם ירידת הנפיחות אך האודם לא יורד. מאחר והנפיחות ירדה, שוב ניתן לראות את אזור העקיצה ויש לי שני חורי כניסה בכל עקיצה- שווה למרחק שיני עכביש. ולאחר החפירה הארוכה (מתנצלת על כך) שאלתי היא האם מהתיאור שנתתי כאן, לדעתך המצב משתפר ומדובר בשלבי החלמה? היד עדיין מאוד מגרדת ואני מורחת פניסטיל ג'ל שעוזר לרגע אחד בזמן המריחה אך לא לאורח זמן וגם רפידות ספוגות במים חמים ומלח (בהמלצת הרופא) לא כל כך עוזרות.

לא ניתן לתת ייעוץ לבעיה באמצעות האינטרנט - פנה לרופא המשפחה. נ.ב. זה פורום של מטיילים ולא של מחלות זיהומיות מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333 travelmed.co.il

מנהל פורום רפואת מטיילים