חשש מניסיון התאבדות שני
דיון מתוך פורום זוגיות, פרידה וילדים
שלום אמא שלי ניסתה להתאבד לפני כשנה עקב משבר מתמשך עם המשפחה שלה (הורים והאחים). היא נתקלה בקיר בכל פעם כשניסתה לבקש מהם עזרה בנוגע לבעיות שהיו לה באותה תקופה בחיים עקב מחלה של אבא שלי. למרות שהלכה לפסיכולוגית, מצבה אט אט התדרדר עד שניסתה להתאבד ע"י בליעת כדורים. בנס אני ואבי הצלחנו להציל אותה, ולאחר שהתעוררה ובכלל במהלך השנה האחרונה, היא לא הביעה חרטה. מאז הייתה בטיפול של כמה חודשים בבית חולים לבריאות הנפש ומצבה השתפר (יחסית). לאחר שיצאה משם היו לה עדיין "נפילות", אבל סה"כ הכיוון היה חיובי. על טיפול פסיכולוגי היא לא מוכנה לשמוע במשך כל התקופה מאז שיצאה משם. עם זאת, לאחרונה כשהיא חווה את אותן נפילות מאוד קשה לה להתרומם בחזרה ובשבוע האחרון חזרה למצב הקשה שהייתה בו לפני ניסיון ההתאבדות שלה. היא לא מפסיקה לחזור על זה שהיא מוכנה לנסות להתאבד שוב, היא פשוט פוחדת שגם הפעם זה לא יצליח לה ואז יכול להיות שהיא גם תישאר עם נזק גופני וגם תישאר בחיים. היא לא מוכנה לקבל שום עזרה חיצונית וגם לא עזרה ממני מאחי או מאבא שלי. אני ממש אובד עצות ולא יודע איך לעזור לה. אישפוז כפוי יגמור אותה לגמרי כי יש לה פחד עצום לחזור למקום בסגנון הזה. אם היא לא רוצה לעזור לעצמה ולכפות עליה את זה גם לא בא בחשבון, אז אני פשוט לא יודע מה לעשות. איך מתמודדים עם זה?
שלום. אכן לפי התאור אמא סובלת מדכאון עמוק .. אשר מונע מימנה תיקווה לשיפור . חוסר תיקוה הוא חלק מהדיכאון וכן גם התנגדות לכל מהלך הדורש התגייסות. מציעה שבלב ראשון תדאג שיהיו סביבה אנשים במשך היום ולהיות איתה בקשר. גם בדיכאון עמוק יש מצבים של שיפור . אז כדי להציעה לה לפגוש לפחות עובדת סוציאלית קהילתית. אולי תוכל דרך שירותי הקהילה לקבל עזרה. הרבה אהבה ותמיכה יכולים לרכך את ההתנגדות. אך השאלה מי יכול להיות שם עבורה. אל תאבד תיקווה להציע לה עזרה תרופתית . התרופות מהדור החדש מאוד יעילות לדיכאון. אין ספק שאמא שלך זקוקה לחיבוק מהמשפחה.. אבל גם בן מסור זה מקור לתמיכה.
היי רפאל, אני משערת לעצמי עד כמה הדילמה הזו מרגישה כמו בחירה בין הפטיש לסדן, מצד אחד אתה רוצה לכבד אותה ואת הרצונות שלה באשר לטיפול ומצד שני אתה חרד מפני ניסיון אובדני נוסף שעלול לא להסתיים בנס... כמו כן אני מתארת לעצמי שאתם כמשפחתה הקרובה, חווים יחד איתה את העליות והמורדות, ועד כמה זה קשה היפוך התפקידים שנוצר ביניכם בשל הנסיבות. אני רוצה להמליץ לך ו/או לכם לפנות לאחד מהמרכזים לתמיכה בקרובי משפחה של אנשים עם מחלה נפשית. הם נותנים ליווי רגשי, וכן סיוע במידע רלוונטי לטיפול בקרוב המשפחה המתמודד עם מחלה, ובנוסף מציעים גם ייעוץ משפטי. מצרפת קישור לאתר משרד הבריאות בו מידע על מרכזים אלו: https://www.health.gov.il/Subjects/mental_health/rehabilitation/rehab_sub/families/Pages/families_centers.aspx בנוסף רוצה להזמין אותך לאתר סה"ר (סיוע והקשבה ברשת), יש לנו פורומים וצ'אט אישי דרכם ניתן להתכתב באופן אנונימי עם אחד מאיתנו המתנדבים ולא להיות לבד בהתמודדות המורכבת הזו... אם תרצה נשמח להיות עבורך אוזן קשבת, מקום בו תוכל לפרוק את מה שעובר עלייך ובתקווה להתמלא מחדש בכוחות. אם תרצה מחכים לך ב- http://www.sahar.org.il/ שלך, מתנדבת סה"ר
לדעתי, אתה צריך לגרום לה להתעניין שוב בחיים ושלא יהיו מבחינתה חסרי משמעות וחד גוונים. איך עושים את זה? רושמים לחוג אפילו פעילות ספורטיבית. טסים קצת לחו"ל. הצגות. לראות רק תוכניות טלויזיה שמחות כמו קומדיות וסדרות מצחיקות. בקיצור לעורר בה את הצד הזה . כדי שיהיה לה על מה להיאבק.