גסטרוסקופיה האם נחוצה במקרה שלי
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה
שלום, בת 50 סובלת לאחרונה מכאבי בטן עליונה לאחר אכילה, מעין לחץ בחזה, צריבה, ותחושת גרוי לא נעים. אך זה לא קורה עם כל דבר שאני אוכלת וטרם עליתי על כל המאכלים שגורמים לכאב. בודאות: עוף, מטוגן ויוגורט גורמים לכאב חזק מאוד. קטניות ושבולת שועל גורמים לאי נוחות ותחושה של משהו שנתקע בגרון אבל לא לכאב בלתי נסבל. תיבול מוגזם ורטבים עם חומרים מלאכותיים גורמים לי לבחילה. גם אכילה מרובה גורמת לכך. אני אוכלת גבינות צהובות עתירות שומן ללא כאבי בטן. עד לפני כמה חודשים אכלתי הכל ובכמות רבה בלי שום בעיות. הכאב ו/או אי הנוחות תמיד באזור בטן עליונה. עשיתי אולטרהסאונד, רנטגן עם בריום ובדיקת הליקובקטר והכל יצא תקין הציעו לי לעשות גסטרוסקופיה. ושאלתי היא-האם יש טעם לעשות זאת? אני די חוששת מבדיקה פולשנית ולא רוצה לעשות אם זה לא נחוץ. שהרי אם היתה שם בעיה-זה היה בא לידי בטוי בכל סוגי המאכלים. אך בפועל – נראה שיש סוגי מאכלים שעושים לי בעיות יותר מאחרים, למרות שחלקם נחשבים לבריאים כגון קטניות, תפוזים. אודה על עזרתכם.