אי סבילות לטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/08/2010 | 18:17 | מאת: לי

היום עשיתי בדיקת נשיפה- העמסת לקטוז, נמצא כי יש לי אי סבילות לקטוז- ההבדיקה היתה חיובית הפרשי קריאה מקסימלית 112 ץ יש לי כמה שאלות בנושא: מהם הגורמים לאי סבילות לקטוז?, אני בת 27 ככל הנראה סבלתי מגסטריטיס בשל מינון גבוה של אדביל(לטיפול בכאבים לאחר פוצדורת לייזר) ומאז בעצם לא צורכת מוצרי חלב בשל סימטומים שמופיעים עקב צריכתם, צרכתי גבינה צהובה תחת לנסופראזול אך אז היו גם כן סימפטומים האם לפגיעה ברירית הקיבה כמו במקרה גסטריטיס מאדוויל יש קשר לחוסר באנזים לקטזין בגוף? והאם מצב האי סבילות זה הוא מצב הפיך? או לתמיד? עד הטיפול באדוויל(דצמבר2009)אכלתי מוצרי חלב כמו גבינות קשות ללא בעיה אך לא חלב ניגר במשך שנה האם יש קשר לכך? אשמח להסבר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לקטז הוא אנזים המפרק לקטוז (סוכר חלב), במעי הדק. חסר של האנזים הזה יכול להיות מולד, או להתפתח עם הגיל. הוא בד"כ חלקי, והוא יכול להשתנות, ולעיתים להתחדש ולעלות בכמותו (כמו כשרירית מעי מודלקת - נרפאת וחוזרת לתיפקוד, למשל).כך שלא כל כמות של חלב ומוצריו תגרום לסימפטומים, ולא "תמיד" לעיתים כמות מסויימת היא "נסבלת" ומעבר לה - מתחילים סימפטומים. אין קשר בין הלקטז (במעי הדק) לגסטריטיס (בקיבה).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה