רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה
שלום רב, מזה כמה חודשים מתנזר ממוצרי חלב לאחר שצריכתם החלה לגרום לי לגזים וכאבי בטן. מאז יש שיפור משמעותי ומורגש. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז והתוצאה בבדיקות במרווחי חצי שעה מראה על 1 ppm שעולה ל-2 ppm ובסוף השלוש שעות של הבדיקה יורד חזרה ל1 ppm. לפי מקרא הבדיקה רגישות ללקטוז נחשבת במקרים של מעל 20 ppm. אם כך, כנראה שאין רגישות של ממש ללקטוז אבל בכ"ז היתה בעיה עם חלב, כך שאיך אפשר לדעת לאיזה מרכיב של החלב יש לי בעיה ? תודה רבה
באופן עקרוני אי סבילות ללקטוז אכן מוגדרת כחיובית כאשר ישנה עליה משמעותית לאחר נטילת לקטוז (הופעת תסמינים רלבנטיים מחזקת את האבחנתיות של התבחין). עם זאת לעיתים מנסים לשנות דיאטה ע"י ניסוי וטעיה עד להשגת התוצאה הרצויה. ניתן לפנות לייעוץ דיאטנית או לחוו"ד רופא מסודרת. * התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא