היפוגליקמיה לאחר אכילת לחם מלא או סיבים בכלל
דיון מתוך פורום אינסולין - דרכי טיפול
אני עוסק בספורט כתחביב ריצה שחיה במשך השנים אכלתי רק לחם מקמח מלא ולא נגעתי כמעט בסוכר גם אחרי אימון(ואני יודע שזה חשוב להחזיר סוכרים לגוף) בחודש האחרון בכל פעם שאני אוכל לחם מקמח מלא שיבולת שועל(אפילו אוכל כמה תמרים) בבוקר רמת הסוכר שלי צונחת רגלים כבדות חולשה(לפעמים מתעורר באמצע הלילה ) ומתחילה מלחמה יומית לעלות את הסוכר כשאני אוכל לחם לבן אין לי שום בעיה יכול להיות שרמת הסוכר שלי נמוכה ובגלל העיכול הקשה של הסיבים רמת הסוכר יורדת עוד עשיתי בדיקת דם בצום הסוכר היה תקין
שלום יוסי לא ברור לי מהשאלה האם אתה סובל מסוכרת. במידה וכן, אזי הדרך הנכונה להתמודד עם נפילות סוכר היא לשנות את מינון התרופות או את סוגן. באנשים בריאים , אין נפילות סוכר משמעותיות ספונטניות. היפוגליקמיה ספונטנית היא מצב נדיר הנובע מגידולים נדירים מאד המפרישים אינסולין. זה לא נשמע כמו מה שסיפרת.
לא אני לא סובל מסוכרת ולא צורך תרופות פשוט כשהטפריט שלי מכיל לחם מלא שיבולת שועל הגוף שלי נכנס חסטרס ורמת הסוכר יורדת וכדי לעלות אותה הארוחה הבאה צריכה להיות משהו עם סוכר או לחם לבן ואז אני מרגיש טוב כנראה שהסיסים גוזלים אנרגיה שגם ככה חסרה לגוף שלי בגלל פעילות אירובית מאסיבית קודמת