אכילת בשר נא- ילדים האם מסוכן
דיון מתוך פורום רפואה דחופה (מיון)
שלום ד"ר. הבן שלי אכל היום בשר סטייק שנקנה מרשת סופרים מוכרת. הוא נקנה קפוא ונשמר בבית בהקפאה. יצא להפשרה במקרר 20 שעות ואז טוגן אבל הוא טוגן ממש מעט זמן והבשר היה במצב רייר- מדיום(יותר רייר) הבן שלי מסתבר אכל חתיכה לא גדולה ( בגודל של אגודל של מבוגר). אני ממש חוששת שיכל להדבק במחלה זיהומית כגון ליסטריה, טוקסופלסמה, חיידק אחר/ דזינטריה. האם זה אכן מסוכן?אפשר לכמת את הסבירות שיחלה לאור המצב המתואר? תוך כמה זמן אמורים להתפתח תסמינים? הוא בן 7 מודה לך