אוזינופילים גבוהה,

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/07/2024 | 17:25 | מאת: יעל

שלום ד"ר מחאג'נה אני בת 51 בתקופה האחרונה סובלת מחולשות כושר גופני ירוד מתעייפת מאד מהר, סובלת מהמעי הרגיש במשך שנים, התקפי ורטיגו בברור האם מחלת מנייר או קשור לכיארי 1 שהתגלה בבדיקת MRI. ביצעתי בחודשים האחרונים 3 בדיקות דם בדיקת דם מלפני שלושה שבועות היתה תקינה כולל המוגלובין 13.4, אוזינופילים היה גבוהה 8. פרט לכך כל הבדיקות תקינות כולל CRP. היום ביצעתי בדיקת דם חוזרת . האוזינופילים עדין גבוהה 7.5 אך הפעם ההמוגלובין היה נמוך 12.1 שהנורמה הוא מ 12.5. רק לציין שבבדיקות הדם הקודמות של כמה חודשים אחורה אוזינופילים היה בנורמה הנמוכה מאד וההמוגלובין היה תקין. מה יכולה להיות הסיבה לעליה של אוזינופילים ולירידה של ההמוגלובין. אני מרגישה שמפספסים אצלי משהו. אשמח לדעתך תודה

שלום, זה מאוד כללי, אאוזינופילים יכולים לעלות במספר מצבים, כגון זיהום טםיליים / אלריה / מחלות אוטואימוניות ואחרים. המוגלובין יכול לרדת במידה קלה גם כן מהמון מצבים. בנתונים הללו קשה להצביע על אבחנה ספציפית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)