התנהגות של בני הפעוט בן 1.9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/04/2024 | 17:24 | מאת: מישהי

שלום בני בן 1.9 ילד ראשון. יוצר קשר עין, תקשורתי (אך לוקח לו קצת זמן להשתחרר). נמצא איתי בבית ובגן עם אמא (אמהות וילדים). קבלת הפנים שלו לעיתים לכולנו אך בעיקר לאחרים היא ע"י יריקות, נוטה להכות עצמו בפנים ואותנו בעיקר בעת תסכול או עייפות. למשל בסביבת המשפחה במקום לרוץ אליהם הוא ישר מצביע להם על חפץ/משחק מסוים או נותן חיתול/מוצץ/בקבוק שלו. בנוסף לכל מיני חפצים הוא גם מנסה לתת לאכול/מוצץ וגם לדמויות בטלוויזיה. לא אוהב משחקים כגון פאזלים, לגו ובניית מגדלים. כמה שאני מראה לו איך לבנות מגדל קוביות/כוסות הוא בורח כנ"ל גם לגבי פאזל עץ (לעיתים כן מנסה להרכיב אך לא יודע לפי צורות עדיין). בורח כשאני מלמדת אותו דברים באותם רגעים כשלא רוצה שאראה לו משחקים הוא מצביע על האור ואומר אה (אור) אציין כי יש לו שקדים מוגדלים עם תסמונת דום נשימה חסימתי קל/בינוני. עובר ניתוח בחודש מאי. יש לו אוצר מילים גדול אך חוץ מהמילה אבא לא אומר שום מילה ברורה. פעוט סקרן עם מבט רציני מאוד. לוקח לו זמן לחייך למי שלא מכיר. מצביע על כל מה שרוצה ומשתמש במילים

מה השאלה?

18/04/2024 | 20:33 | מאת: מישהי

השאלה שלי היא האם כל שכתבתי תקין? מודאגת מאוד

שלום לך, אענה לך בשתי רמות. אז קודם כל, אם את מודאגת לגבי התפתחות תינוקך, גשי לרופא הילדים/ טיפת חלב ושתפי בדאגותייך. איש מקצוע שמתרשם באופן אישי הוא וודאי עדיף מחוות דעה רחוקה שלי. ברמה השניה והחשובה יותר, מה שפחות "תקין" הוא העין הבוחנת שלך על תינוקך. זה כנראה נובע מחרדה עמוקה אבל חרדה זו בדיוק עלולה להיות בעלת השפעות הרסניות להתפתחות הרגשית התקינה של ילדך. חשוב יהיה שתוכלי לעבד חרדה זו בטיפול פרטני שלך. כל טוב, ירדן

19/04/2024 | 11:58 | מאת: מישהי

קודם כל תודב על תגובתך המהירה ושנית, לשם מה ישנו הפורום הזה אם לא להתייעצות. כל השאלות ששאלתי כאן שאלתי את כל מי שכתבת כולל אנשיי מקצוע נוספים וכולם לא ידעו מה לענות אני לא מבינה לשם מה הפורום הזה אם זוהי תגובתך. אציין כי על פי כל התיאורים ישנם לא מעט סיבות לדאגתי מה גם שזה לגיטימי החרדות המסויימות הללו

אמא יקרה, אל תיקחי את תגובתי כביקורת שלילית שכזו אלא כעצה המגיעה מתוך התרשמות ורצון להיטיב איתך ועם תינוקך. אני מניחה שאם אנשי המקצוע אמרו שכנראה הכל בסדר/ לא אמרו שיש בעיה, אז אין בעיה ..אך את עדיין נשארת מאוד חרדה. לכן החרדה כנראה היא זו שכרגע לפחות, מצריכה עיבוד ועבודה. האמיני לי- הורה חרד זה רע לתינוק ולהורה עצמו. מאחלת שתוכלי להנות בהורות שלך. כל טוב, ירדן

19/04/2024 | 12:39 | מאת: מישהי

תודה רבה רבה חג שמח

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים