התנהגות שונה בבית ובגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/05/2024 | 12:24 | מאת: א.א

שלום. הבת שלי בת שנתיים וחצי ואנחנו נמצאים בתהליך גמילה. בבית היא משתפת פעולה אך בגן היא לא עושה פיפי. היא יושבת באסלה ופשוט לא יוצא לה. בגן אומרים שהיא מתאפקת כל היום ואז בשינת צהרים היא קמה עם טיטול מלא. נראה גם מסיפורים אחרים מהגננת שהילדה ממש שונה בגן מאשר בבית. בגן היא יותר ביישנית וסגורה וזה בא לידי ביטוי כרגע במיוחד בעניין העשית צרכים בגן. האם זה תקין? זה מתחיל קצת להלחיץ אותי שזה משהו שהוא מעבר להתאפקות הזו שקשורה לעשיית הצרכים. תודה.

הי, ראשית בהחלט סביר שמחוץ לבית הרבה פחות נוח ובטוח מאשר בתוך ביתנו מבצרנו, זה בסה"כ טבעי, עם זאת הייתי עושה צעדים, ביחד עם צוות הגן, לקדם ולהגביר את תחושת הביטחון והנינוחות שלה בתוך הגן. כדאי לפעול יחד בכיוון ולא לוותר על זה. מניחה שכשזה יקרה, גם עשיית הצרכים בגן תקרה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים