מריבות בין אחיות ויחסי כוחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/06/2024 | 08:49 | מאת: שרה

שלום, אשמח להתייעץ. הילדה הגדולה בת 6, הקטנה בת 3. בכל פעם שהקטנה משחקת במשהו, הגדולה חוטפת לה. גם אם שואלים אותה קודם אם היא רוצה והיא עונה שלא, אחרי שהקטנה לוקחת, היא פתאום רוצה גם ומתחילה לריב איתה. דוג' נוספת, הייתי עם שתיהן בחוץ והיה על ראשי כובע, ראיתי שהשמש מציקה לגדולה והצעתי לה את הכובע, היא לא רצתה. אז הצעתי לקטנה שתיקח, היא לקחה, ואז הגדולה התחילה להתפרץ ולבכות שהיא רוצה את הכובע וחטפה לה את זה מהראש. זו דוגמא אחת מיני רבות. איך עלי להתייחס ולמה זה קורה?

שלום רב, מניסיוני מדובר בצורך של הגדולה בתשומת לב, ביחס וכנראה בזמן איכות איכותי עם ההורים. נסי לראות כיצד את יכולה להעניק לה את זהבאופן עקבי ובמקביל לגייס אותה כביכול לעזור לך לטפל בקטנה, לתת לה תפקידים וסמכויות ובכך לתת לה להרגיש משמעותית בתפקיד "האחות הגדולה של הבית". בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים