בן 1.11 התנהגות מדאיגה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/06/2024 | 23:31 | מאת: אמא מודאגת

הבן שלי בן 1.11 אינו מדבר ברור. כ 60 מילים אך כמעט מכל מילה הוא אומר 2 אותיות. כלומר חצאי מילים. בנוסף, הוא נוטה לירוק עלינו כאשר מתעצבן בעיקר ובמיוחד על אנשים מבחוץ, צובט אותנו ואנשים, מכה אותנו. הוא איתי בבית ובגן עם אמא פעמיים בשבוע. לא אומר אמא אלא רק מצביע עלי. כמעט תמיד שאינו מוכן לשחק בפאזלים מעץ ולוקח כמה צורות לדוגמא ביחד ואומר פה פה ומניח לפעמים במקומות לא נכונים וזורק את זה מפזר על הלוח עץ מבלי להביט בזה אפילו ותוך כדי שאני מלמדת אותו הוא תמיד יגיד אמאמ כאילו רעב. אציין כי יש קשר עין טוב, מבין מה שמדברים איתו, מבצע לרוב משימות כגון תן לי, לשים חפץ מסוים. מזמזם ושר שירים מזהה לפי תחילת המנגינה. לא מוכן לבנות מגדל. כמעט את כל שאר המשחקים הוא אוהב בעיקר הגה, אוטו ועוד. לא מצביע על הרבה דברים שאני שואלת אותו מתוך ספרים. לא יודע צבעים ונראה שגם לא צורות. תמיד שרואה שמדליקים אור הוא אומר אה או כשאין אור דלוק. בעקבות דום נשימה קל בינוני ושקד שלישי מוגדל עבר ניתוח שקד שנראה כי המצב הכללי רק החריף איתו. שומע טוב אך ישנה שעווה שחוסמת חלקית. אשמח למענה כי אני ממש מתוסכלת תודה מראש

שלום רב, תיארת אוסף של סימפטומים לכאורה, נסי למקד שאלה או אם יש לך דאגה כללית לגבי התתחות ילדך, גשי להתיעצות עם רופא הילדים/טיפת חלב/התפתחות הילד על מנת שילדך יעבור בדיקה מקצועית פנים אל פנים. בברכה, ירדן

11/06/2024 | 03:45 | מאת: מענה לתגובתך

תודה על תגובתך השאלה שלי היא האם באופן כללי כל הסימפטומים הללו תקינים לגילו?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים