תינוקת נושכת את עצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/06/2024 | 13:21 | מאת: אלי

הבת שלי בת שנה ושלוש נמצאת בגן ואוהבת להיות שם שמנו מקליט והכל תקין אבל החלה פתאום לנשוך עצמה ביד וזה קורה רק בגן. זה רק התחיל קרה פעמיים. בבית לא ראיתי שעושה את זה. היא בעיצומה של קפיצת התפתחות מדהימה שפתאום החלה לדבר ממש ולהיות אדם קטן. אבל הנשיכות האלו מטרידות אותי מאוד. מדוע נושכת עצמה? מה יכול להיות הסיבה ואיך מונעים את זה במיוחד שזה קורה בעיקר בגן?

הי, תינוקות כידוע הם יצורים אוראליים, הדרך העיקרית שלהם לחקור את העולם היא דרך הפה. במובן הזה גם נשיכות הן דרך ביטוי טבעית ואף רווחת בקרב תינוקות. עם זאת יש לקחת בחשבון שלעיתים הנשיכות מבטאות תסכול או תוקפנות ומה שעוד חשוב להבין הוא מה הדרך הנכונה להגיב לזה. אז הנכון הוא לנסות להבין את הסיטואציה בה הפעוט נמצא ובתוכה לנסות להבין אותו. ברגע שקיימת הבנה -אפשר להתחיל בתמלול, בסיוע, ולצד זה לשקף שהנשיכה כואבת ושלא נושכים...כל האלמנטים צריכים להתקיים יחדיו על מנת שנשיכות יוחלפו בתקשורת אחרת ובהמשך גם מילולית. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים