ילד בן 8 מדי פעם מלקק דברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/06/2024 | 02:45 | מאת: הדס

הבן שלי בן 8, מאז ומתמיד היה לו קטע עם הלשון, כשהיה קטן היה מכניס דברים לפה וכשגדל תמיד נשאר לו הקטע של נניח תוך כדי שרואה טלוויזיה מכניס את השלט לפה, עושה שיעורים ומכניס עפרון לפה ולועס אותו. בבוקר כששם את התיק על הכתף מסובב את הראש לכיוון הכתף ומלקק אותה (כלומר את החולצה, פשוט ליקוק), והשיא היה שתוך כדי משחק וריצה בבית עם שני חברים עבר ליד קיר ולשניה נתן ליקוק לקיר. זה קורה יחסית הרבה ואני לא מבינה את פשר ההתנהגות המטרידה הזאת, כאילו זה לא נשלט. ממה זה נובע? ומה אפשר לעשות

הי, את מתארת הרגל התנהגותי בודד במנותק מאישיותו של בנך, מסביבתו, צרכיו, קשייו...כך שלא אוכל לדעת למה זה קשור אבל לתחושתי- זו כנראה דרך להפיג מתח. אם את מתחברת לזה - שזו אולי דרך להפיג מתח, יש לפעול כדי להקל עליו ולהפחית את מקורות המתח בחייו. כל טוב, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים