דגלים אדןמים בהתפתחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/06/2024 | 23:23 | מאת: ליבוב

היי בת 6 חודשים לאחרונה שמתי לב שהיא התחילה להכות על שולחן/ספר ילדים/צעצועים/באוויר בעיקר בולט מאוד ביד שמאל. זה תקין לגיל שלה? מוסיפה שבגלל עניניים משפחתיים לא זכתה המון בבילוי זמן עם ההורים והיה ימים שהייתה נוכחת בעת צעקות ובכי, האם זה קשור ומשפיע על ההתפתחות החברתית וקשר העיין שלה? מאוד מודאגת ומרגישה שאני אשמה ומפחדת לגרום לה להיות אוטיסטית בגללי! תודה

שלום רב, ראשית אומר שחשוב מאוד שאנו כהורים נטפל בחרדות שלנו כדי לא להעמיס אותן על ילדינו וחוץ מזה, מגיעה גם לך כמו לכולם, שלוות נפש ואיכות חיים. שנית- אי אפשר לגרום לאדם להיות אוטיסט, זה מולד...אז את יכולה להפחית את רגשות האשמה לפחות בתחום הזה (: לבסוף, אם יש לך תהיות לגבי תינוקך, גשי לרופא הילדים/ טיפת חלב, והתיעצי באופן אישי. על פניו, הכאה של תינוקות על חפצים היא התנהגות לחלוטין טבעית. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים