ילדה בת שנתיים וחצי שאומרת.לא להכל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/06/2024 | 22:07 | מאת: אריה

שלום ילדתנן בת השנתיים וחצי התחילה להגיד לו להכל. מרמה של פעילויות בגן שהיא אומרת לגננות שהיא לא רוצה להשתתף. אם זה הארוחות הצהריים המשותפות שלהם. וגם בבית. בגן אמרו שהם לא לוחצים ואם היא אומרת לא אז זה לא ועדיף לא ללחוץ וזה שלב שיעבור. שאלתי האם זה באמת שלב? האמת אולי זה אמור להדליק לנו נורות שמשהו עובר על הילדה. אשמח לשמוע עצה

הי, החיים עוברים על הילדה (: היא מתרגלת נפרדות, עצמאות ואת זכותה להתנגד, במובן הזה הגננות צודקות - זה שלב התפתחותי. כדאי באופן כללי לזרום איתה ואז ההתנגדות לשם התנגדות תתמתן והרצונות האמיתיים יתגלו. לא הייתי דואגת יותר מידי... כל טוב ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים