ילדה בת שנתיים שצתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/06/2024 | 22:10 | מאת: דליה

שלום יש לנו ילדה בת שנתיים שהתחילה לישון במיטתו מעבר. כאשר אנחנו משכיבים אותה לישון היא תמיד מתחילה להגיד לנו שכואב לה, רוצה חיבוק וכל מיני תירוצים על מנת למשוך את השהות שלי ושל בעלי איתה בחדר. ואז שאנחנו יוצאים מהחדר לסלון ..היא יוצאת למסדרון בוכה שוב עוד פעם מתחיל הסבב של תירוצים. אנחנו מנסים להציב לה גבולות ולהסביר לה שצריך לישון ..אבל זה לא מונע ממנה לקום שוב לצאת מהחדר למסדרון. אשמח לשמוע איך כדאי לנו לפעול

שלום, ביתכם עדיין קטנה מאוד וזקוקה לכם. כמו כן כל מעבר- תרתי משמע, מצריך תקופת הסתגלות ואתם ההורים תפקידכם לעזור בכך. אל מול צרכים- גבולות אינם רלוונטיים...נסו לבחון כיצד תוכלו להיות קרובים יותר אליה בעת ההשכבה עד אשר תתרגל, ובהדרגה הפחיתו את זמן ההרדמה. ישיבה לצידה, ליטוף, סיפור..בהחלט מותאמים לגילה, רצויים ובריאים מאוד לנפשה הרכה! כל טוב

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים