ילד בן 3 חכם ותקשורתי שבוכה המון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2024 | 22:24 | מאת: נועה

בננו הבכור בן ה-3 הוא ילד חכם ומוכשר, כבר מגיל מאוד צעיר(פחות משנה) הוא התחיל לדבר ויש לו אוצר מילים רחב, הבנה טובה ובגרות. אך יש משהו שמטריד אותנו מאוד בהתנהגות שלו : הוא כל הזמן בוכה, במקום לבקש הוא בוכה, במקום לדבר הוא מילל, גם כשהוא מחליט לדבר הוא עושה את זה בטון בכייני וצרחן , לדוגמא: הוא רוצה לשתות, הוא מגיע אלי בצעקות בכייניות "מים"!!! תוך כדי בכי, כאילו התחנן שעה ולא קיבל... או שהוא בונה מגדל ולא הולך לא משהו הוא צורח ובוכה בעצבים ומפרק הכל ולא מסכים לשחק במשחק ההוא יותר, חשוב לי לציין גם את התגובה שלנו שהוא מתנהג כך אנחנו אומרים לו: אני לא שומעת שאתה מבקש כך, תבקש יפה ובלי לבכות ואתן לך בשמחה, או- איך מבקשים בצורה נעימה?/ אתה יכול לבקש עזרה ואני אשמח לעזור לך לבנות את המגדל... הקטע שהוא כבר מכיר את התגובה שלנו אבל זה לא גורם לזה שהוא יבקש בפעם הבאה בצורה המתאימה. ההתנהגות הזו ממש לא נעימה והאווירה בבית נהפכת לבכיינית במיוחד שיש אחריו אחים קטנים שמחקים אותו, ועוד פרט שאולי הוא משנה- מאז שהוא נולד הוא היה תינוק צרחן ברמות מוגזמות, והשנה הראשונה בחייו היתה מלווה בצרחות שלא נגמרות לאורך רוב היום(!) אנחנו כבר אובדי עצות, לרגע אחד הוא נראה לנו ילד כל כך בוגר ואינטליגנט הרבה מכפי גילו, וברגע הבא הוא בוכה וצורח מכל דבר כאילו הוא תינוק בן יומו! מה אפשר לעשות?

שלום רב, מציעה שתוותרו על הרצון/כמיהה /גאווה שילדכם הינו ילד "בוגר" או שיתנהג "בבגרות" או כל דבר שכזה. ילדכם הינו פעוט, בוודאי שלעיתים יתקשה לווסת תסכול או להכיל את רגשותיו וזה טבעי לגמרי. מציעה שתפסיקו לנסות לעצב את ההתנהגות שלו ובמקום שימו דגש על ההתיחסות לרגשותיו למשל במקום לומר"אתה יכול לבקש עזרה יפה ונעזור לך"אימרו "אתה מאוד מתוסכל שלא הולך לך...זה באמת קשה..בו אני אעזור לך". הדרכת הורים טובה בהחלט תוכל לסייע לכם להתכוונן נכון יותר לצרכיו. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים