התנהגות חריגה אצל פעוט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/07/2024 | 09:34 | מאת: אבחון ראשוני לפעוט

יש לי אחיין בן שנתיים ו - 9 חודשים והתנהגותו מעוררת בי שאלות. הוא מדבר בצעקות למרות ששמיעתו טובה. מדבר עם עצמו הרבה. מתקשה להתמיד במשחק, ומעדיף להפיל ולפזר צעצועים ומשחקים.דיבורו לקוי. מתקשה בהרבה צלילים ולא תמיד מובן.קשר עין תקין. בעל סף כאב גבוה, לא מודע לסכנות חייב השגחה צמודה במקומות ציבוריים. עושה דברים שמסכנים אותו גם כשמזהירים אותו. בדכ לא אוהב מגע.

הי מה מדאיג אותך? מציעה שתשוחחי על שאלותייך קודם כל עם הוריו. אני לא יכולה ולא נכון שאספק אבחונים או אפילו כיווני אבחון מתוך תיאור ככ חלקי- אלא אם מדובר בסימפטום מובהק וזה בד"כ לא המצב. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים