בת 3 נושכת ומרביצה לפני השינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/08/2024 | 05:56 | מאת: מאיה

הי (: בתי בת ה3 היא ילדה יחידה. בשבועות האחרונים כל לילה לפני השינה מתחילה סאגה בה היא נושכת אותי עד כמעט נפילת העור שלי ובועטת בי חזק מאד. הבת שלי ילדה חכמה מאד ועקשנית מאד. היא רואה סרטים שלמים ומדברת אנגלית בעלת זכרון פנומנלי. עם זאת, מאז שנולדה יש לנו בעיה להשכיב אותה לישון. בלית ברירה אפשרנו לה לצפות בתוכנית שהיא אוהבת לפני השינה אבל אז היא לא נרדמת לפעמים גם עד 23:30 ויותר. כשבעלי משתלט על הסיטואציה היא מתחילה לבכות וצועקת "אמא בואי" מה שאני לא עומדת בו וכמובן באה. היא ילדה מתוקה שלא נושכת או מרביצה (לרוב) בגן. אבל מתקשה לישון במיטה שלה למרות שהיא אוהבת את החדר ואת המיטה וגם מבקשת לעבור אליה אחרי שנרדמת. אני שואלת את עצמי מה הסיבה שהיא עושה את כל זה ומבינה שהיא לא רוצה לישון ומנסה לחבק אותה ולהכיל אבל המכות כואבות עד שאתמול פרצתי בבכי. אני אבודה וצריכה עזרה (:

שלום לך, זה נשמע לי שקשה לכם להציב גבולות אמפטיים לילדתכם הקטנה. למשל- כיצד קורה שהיא נושכת עד זוב דם?עד שאת נהרסת ובוכה מולה בגלל משהו שעשתה לך? כבר בניסיון הנשיכה הראשוני צריך לעצור בעדה ולבדוק מה היא מרגישה, צריכה ומה יעזור לה. אני באמת ממליצה לך בחום להגיע להדרכת הורים עם פסיכולוגית קלינית מומחית או מטפל רגשי מנוסה ומוסמך, כדי לחשוב יחד מהם הצרכים העמוקים של ביתך וכיצד להענות להם באופן נכון ומיטיב עבורכם כהורים ועבורה. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים