בת 5 הפכה לבררנית אכילה בחודשים האחרונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/08/2024 | 14:58 | מאת: שני

הבת 5 שלי היתה תינוקת שאהבה מאד לטעום ולאכול הכל. בערך בגיל 4 התחילה לבקש ממתקים בכל רגע של רעב או שיעמום. אנחנו מצידנו השתדלנו שלא יהיה חסר אוכל מזין שהיא אוהבת וגם ממתקים ללא יותר מידי ביקורת. ניסינו להדגיש שיש מאכלים שהגוף צריך יותר ולמה אבל זה הפך פשוט ל"אפשר משהו לא משביע"? לאחרונה היא לא רןצה כמעט שום אוכל מבושל או סנדוויץ. כן אוהבת ירקות לנשנוש, פירות יוגורטים ודברים קראנצ׳יים, ובכללי אני מניחה שהיא כן יותר זורמת עם אוכל מילדים בררנים אחרים. מבחינתנו אנחנו מנסים לא לעשות ביג דיל ואם לא רוצה, היא לא חייבת כלום. מבינים שייתכן שזה עניין של שליטה ולכן לא עושים עניין משום דבר אבל אני בטוחה שהיא שמה לב לתסכול שלי כי אחרי שהכנתי אוכל,אני יודעת שעוד שעה היא תרצה לאכול ועדיף משהו פחות בריא. יש לי השערה שזה קרה כי בצהרון די מכריחים לאכול ומעודדים לסיים,בעוד שהיא אכלנית איטית. היא לא מכירה עידוד אכילה מהבית ואני יודעת שזה מאד עיצבן אותה עד שלא רצתה ללכת לגן לקראת סוף השנה. לדעתך, מדוע היא הפכה להיות בררנית? האם יש דרך להפוך את זה מעבר ללתת לה להכין איתי אוכל ולקוות שתטעם, או פשוט לחכות שיחלוף לבד?

הי, לא בטוחה שהיא באמת ככ בררנית, אלא פשוט מעדיפה ממתק- כמו כל ילד, ואם אפשר לקבל ממתק במקום ארוחה אז מדוע לא? מציעה לכם להפריד לבודד ולהגביל את הממתקים- למשל ממתק אחד ביום בין ארוחת הצהריים לערב נניח, או מיד אחרי הגן- וזהו זה!אני בטוחה שאם תהיו עקביים היא תתאפס... בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים