חרדות אצל ילדה בת 4.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2024 | 08:33 | מאת: א

בוקר טוב, אנחנו גרים בגליל התחתון ובעקבות המצב הבטחוני לאחרונה והאזעקות אצלנו כמעט כל יום הבת 4 שלי מאוד חרדתית. למרות שהסברתי לה שהאזעקה שומרת עלינו ואמרתי לה שאנחנו מוגנים בממד והראיתי לה סרטון מונגש לילדים על כיפת ברזל היא עדיין צמודה אלינו במהלך היום. לא נכנסת לבד לחדרים מגיעה לישון איתנו במיטה כל לילה ובוכה מחוץ לחדר השירותים כשאני נכנסת וסוגרת את הדלת. אציין שעברנו דירה לפני תחילת המלחמה באיזור שלנו והיא הייתה משחקת לבד בחדר במשחקים שלה והיום היא לא מוכנה להיכנס לבד לשום חדר למרות שאני מסבירה לה שאני פה בבית ולא הולכת. כל פעם שיש אזעקה היא רצה ראשונה לממד ואני מגיעה אחריה עם התינוק. היא גם תמיד מדברת על האזעקה ומספרת לכולם מה היה ואיך התנהגנו ומה לעשות אם תהייה שוב אזעקה היא מאוד מתעסקת בזה. אני באמת לא יודעת איך לפעול נכון, האם להמשיך כך? לתת לה לישון איתנו ולהיות צמודה אלינו כל היום? האם להתעקש שתנסה להתמודד עם הפחד? אשמח לעזרה והכוונה

שלום רב, ביתך כבר פיתחה סימנים פוסטראומטיים כך נשמע ולכן אני ממליצה בחום לכם ההורים לגשת להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית קלינית המתמחים בנושא טראומה. לעת עתה אומר שילדה כה קטנה, רק בת 4 במצב הזה בהחלט זקוקה להורים קרוב, אז עד שתגיעו להדרכה מקצועית, אל תשאירו אותה לבדה להתמודד רגשית. בנתיים קבלו אותה אליכם בכל המובנים. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים