ניתוח ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

23/01/2008 | 21:04 | מאת: נעמה

שלום ד"ר גרייפנר, לפני מספר ימים אובחנה אצלי בעין ימין הפרדת רשתית ישנה (שאותה לא הרגשתי על פי כל הסימפטומים של עכבשים, זבובים , תריסים ווילונות ) ובעין שמאל (העין הטובה) התגלה קרע ברשתית שטופל על ידי לייזר. אני עומדת לעבור ניתוח ויטרקטומי בעין ימין. אני מאוד חוששת מהניתוח, מסכנת העיוורון , במידה וח"וח אצטרך להיראות במראה משה דיין עליו השלום (כבודו במקומו מונח ). יש לציין כי אנוכי בת 30 (הגיל מתחת לממוצע לניתוחים מסוג זה ) ובריאה בדרך כלל. אני הייתי רוצה לדעת מהם האיסורים של ניתוח מסוג זה . כמה זמן אני צריכה לשבת בבית ולהסתכל כלפי מטה? מתי מותר לטוס, לנהוג ולהתעמל ? (אני עד עכשיו ניהלתי אורך חיים מאוד פעיל שכלל 4 פעמים בשבוע , טיסות לחו"ל... ). איך אפשר להפיג את החרדה ? תודה רבה, נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

עמה שלום, שאלותייך מצוינות, ונוגעות בהתלבטויות מרובות לגבי הניתוחים לתיקון הפרדות רשתית. ככלל - בצעירים עדיף לא לבצע ניתוח כריתת זגוגית, אלא ניתוח "חיגור" - אלא אם כן יש סיבה רפואית - כגון נוכחות PVR (מעין קרומים שמושכים את הרשתית). במידה ואכן יבוצע ויטרקומי (PPV) - עדיפות לדעתי להוסיף גם חיגור היקפי. בכל מקרה שיבוצע ויטרקטומי - יש בסוף הניתוח להחליף את נוזל העין בגז - או בשמן סיליקון. בד"כ העדיפות היא לגז C3F8 שנשאר בעין כחודשיים. חשיבות מנח הפנים היא בעיקר בשבועיים ראשונים, כל מן שיש גז בעין - יש איסור מוחלט לטוס! אם הטיסות כריתיות עבורך - ניתן להשתמש בשמן סיליקון, אך מחייב ניתוח נוסף להוצאתו - וכן מעודד היווצרות קטרקט - שבכל מקרה צפוי להגיע לאחר ניתוח ויטרקטומי.

13/02/2008 | 12:47 | מאת: ישראל

שלום ד"ר גרייפנר,שאלתי היא: בניתוח ויטרקטומיה כאשר שמים סיליקון,נוצר מקדם שבירה שונה (גבוה יותר ממקדם השבירה של זגוגית).אם משאירים את העדשה התוך עינית,מה תהיה ההשפעה על התשבורת ? בנוסף,מה תהיה ההשפעה על התשבורת בניתוח ויטרקטומיה בשילוב עם ניתוח קטרקט,אפקיה וכד' ? תודה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים