הפרדות רשתית - מספר שאלות
דיון מתוך פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים
אני בת 30,עם קוצר ראייה, לאחר לידה ( לפני שנתיים וחצי) התחילה ראייה שלי לרדת באופן הדרגתי, במיוחד בעין אחד רופא עיניים שלי החליט לשלוח אותי לבדיקת פלורסנט בה גילה הפרדות רשתית תחתונה בעין אחד ושלח אותי למיון בתל השומר, שם נאמר לי שהפרדות היא ישנה( כי ישנה כבר רקמת רטיקוליזציה)אך אני חייבת ניתוח חיגור, וכי גם בעין שניה יש חור אשר מחייב ניתוח השאלות הם: 1. האם זה קרה בעקבות לידה ורופא עיניים שלי לא ראה כלום כול כך הרבה זמן? 2. האם אחרי ניתוח הראייה שלי תשתפר ( הרי זה קרה כבר במשך הרבה זמן והאם ניתן לשפר ראייה או שניתוח רק תמנע הדרדרות נוספת?) 3. איזה הגבלות יש לאחר ניתוח ובמשך כמה זמן, הרי הילד שלי עדיין קטן ואני מרימה אותו גם לידיים, מתקופפת, מבשלת, עושה עבודות בית ( בנוסף לעבודה בחוץ) ואני מאד מודאגת לכמה זמן אני יהיה מנוטרלת? 4. האם כל חור ברשתית מחייב ניתוח או שאולי יהיה אפשר להימנע מניתוח בעין שניה? 5. האם ניתוחים מסוג הזה מסוכנים ויש בהם סיכון להישאר עיוורת בכלל? אני מודה מראש על כל התשובות! הניתוח לעין הבעייתית יותר כבר בשבוע הבא ואני מאד בלחץ.....
רופא עיניים שלי אמר שבעקבות ניתוח ראייה תשתפר ( ולפחות לא תירד?) ופה בפורום ראיתי שאנשים כתבו שדווקא המספר עלה, האם זה נכון? האם זה תמיד כך? אז בשביל מה ניתוח?
ליל שלום, התשובות הן כלליות - כמובן שעל מנת לתת מידע מדויק יש להבדק. כעיקרון - הפרדות רשתית נגרמת בשל קרעים או חורים ברשתית. אם מגלים חור או קרע לפני שנגרמה הפרדות - ניתן לרוב לטפל בלייזר, ו"לחסוך" ניתוח. אם קיימת כבקר הפרדות של הרשתית - לרוב יש צןרך בניתוח על מנת להחזיר את הרשתית למקומה. במידה וההפרדות אינה במרכז הרשתית - לעיתים החולה כלל אינו חש בה, או רק מרגיש אבוד שדה ראיה. אם גם מרכז הרשתית נפרד - תהיה כמובן ירידה בחדות הראיה. קיימים מספר סוגי ניתוחים , חיגור הוא אחד מהם - ואם ניתן - הוא המועדף אצל צעירים. לאחר חיגור אכן לרוב יש עליה במספר, אך כמובן זו בעיה "זניחה, - שכן זהו מחיר פעוט עבור הצלת הראיה בעין זו. לגבי המגבלות - תלוי בסוג הניתוח, אך כמובן שבכל מקרה תהיה המלצה להמנע ממאמץ ניכר סמוך לניתוח.