חסרונות השרוול
דיון מתוך פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים
אני מתעניינת בחסרונות ניתוח השרוול אשר אינם מצויינים במרבית האתרים כגון- האם איכלת כמויות כה קטנות של מזון יכולה לגרום לבעיות בגילאים מבוגרים (אני בת 26, BMI 38) כגון הפחתת יעילות המערכת החיסונית, עליית הסיכוי לחלות בסרטן וכו'? האם לא נוצר מחסור מתמשך של ויטמינים ומינרלים בגוף? האם לא נוצרות בעיות בזמן הריון? האם ניתן כשנה לאחר הניתוח לחזור ולאכול אוכל רגיל (בכמויות קטנות כמובן) כגון- בשר אדום, אלכוהול, ירקות קשים ללא הקאות (הכל במידה)? האם אין קושי בעצם לחיות לאורך שנים על כמויות כה מינימליות של אוכל? תודה רבה
שלום רב! הרבה שאלות ואשתדל לענות על כולם! ראשית כמובן שיש חסרונות לניתוח - והם בעיקר באים לידי ביטוי אצל אילו שלא ניגשים לניתוח עם מטרה ברורה לשנות אורח חיים. ולהשתמש בניתוח ככלי עזר לשם זה. אין סכנה בהפחתה של כמות האכילה - הרי כמות האכילה הינה אחת הסיבות להשמנה. אין פגיעה במערכת חיסונית. לגבי ממאירויות - השמנת יתר הינה גורם סיכון לממאירויות מסוימות - והירידה במשקל רק משפרת נתונים אילו. חסר ויטמינים ומינרלים יכול להיווצר - אבל בדיוק לשם זה קיים מרפאת מעקב לפני ואחרי הניתוח המנוהל על ידי מומחים בתזונה ודיאטנית. אין בעיות בזמן ההריון. לאחר שנה וודאי שאפשר לאכול הכל רק בכמויות קטנות - רק כמובן כדאי רק דברים בריאים. אצל המנותחים שבמעקב שלנו - אין קושי לאכול לאורך שנים כמויות קטנות של אוכל - הם כולם מאושרים מהירידה היפה והבריאה במשקל. יום טוב דין