כרוב לבן במרק ירקות
דיון מתוך פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים
שלום ד"ר דין כתוב בדף ההנחיות לאחר ניתוח לאכול מרק ירקות טחון בשלב השני. הכנתי היום מרק כזה עבור אמא. בתור ירקות זרקתי לסיר גזר, בצל, קישואים, מעט תפו"א, בשר עוף וכרוב לבן. כמו כן הוספתי שמיר ופטרוזיליה. לאחר שהכל בושל כשעה, טחנתי את זה היטב בבלנדר. אמא שלי טוענת שחברה שלה אמרה לה שאסור לה לאכול כרוב לבן לפחות חודשיים אחרי הניתוח. האם יש אמת בדבר? יש לציין שהכרוב הוא מרכיב שולי במרק, אולי 10% כל היותר. תודה על תשובתך
שלום ויטלי! כייף לראות כמה אתה דואג לאמא.... תמיכה משפחתית זה אחת היסודות להצלחה. לגבי הכרוב הלבן - אם הוא מבושל הרבה עד לרכות ואתה טוחן - אין שום בעיה. דין
(מספר מקשר)