שאלה לבי מאכלים
דיון מתוך פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים
שלום באיזה שלב לאחר הניתוח(אמא כבר חודש לאחר הניתוח) ניתן לאכול את המאכלים הבאים: 1. סושי - האם יש במרכיבי הסושי משהו שלא מומלץ? 2. בשר - האם ומתי ניתן לאכול בשר על האש(למשל שיפוד עוף, קבב, קציצות וכדומה) 3. סלטים - אילו ירקות(לא מבושלים או מאודים) ניתן לאכול בסלט? סלט ערבי קצוץ זה בסדר? 4. חומוס - אפשרי? ומה לגבי לחם/פיתה? מקמח מלא או רגיל? 5. קניתי מכונה מיוחדת בה ניתן להכין מאכלים(במיוחד צ'יפס) באמצעות אדים ללא טיפת שמן. האם זה בסדר? תודה רבה מראש ויטלי
שלום ויטלי! אם היא בסדר עד עכשיו ואוכלת ללא בעיות אז אפשר בזהירות לאכול את מה שרשמת ב-1. 2. בשר על האש - הייתי מחכה עוד קצת. זה האחרון שמצליחים לאכול 3. לגב ירקות חיים - שוב אם היא בסדר עד עכשיו אפשר לנסות קצוץ דק לאט לאט ולא מתובלן מדי 4.חומוס - זה רך - כן 5. כן מאד חשוב שתבין שהיא חייבת גם מעקב תזונתי סדיר והפורום לא מחליף את זה דין
ומה לגבי לחם/פיתה? קמח מלא/קל/רגיל? וברור לי שיש צורך במעקב תזונתי, היא מחכה לתור לדיאטנית