שלושה ימים לפני הניתוח
דיון מתוך פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים
עם B.M.I גבוה מאד 49, אני ניגש לניתוח בחשש לא קטן ולא רק מהניתוח עצמו אלא בעיקר חשש מהתקופה שלאחריו. זה לא סוד שאני אוהב לאכול ובעזרת האוכל סיפקתי את רעבוני ויצריי ואף תיסכולי. כעת לאחר שניסיתי לרדת ולאחר התפתחויות לא רצויות מבחינה בריאותית הבנתי שזו הדרך הטובה אם לא הטובה ביותר. האם אפשרי שאצליח בניתוח אחד ולא אזדקק לניתוח השני כשלב נוסף ? תודה , שמוליק
שלום שמוליק! אתה מתחיל להבין את מה הרבה אנשים לא חושבים על לפני הניתוח ושאני אומר לאנשים הרבים במעקב שלי עוד בשלב ההתלבטות - הניתוח זה החלק הקצר ביותר בכל התהליך - העיקר זה כל המסביב. וזה בדיוק החלק שאני עוסק בו יום יום בתור כמומחה למחלות דרכי עיכול ותזונה - גיבוי, מעקב וליווי רפואי-תזונתי. אני יכול להרגיע אותך שאם אכן תעשה את הצעד נכון מבחינה תזונתית ורפואית ותפיק את המקסימום מהניתוח - הכל יהיה נפלא ולאורך שנים. אני כמובן לרשותך אם תרצה שיהיה בהצלחה דין
ראשית תודה על תגובתך המהירה. נראה שלא אחסוך ממך שאלות, כמובן לאחר הניתוח. ושוב , תודה.
שלום רב, ביצעתי ניתוח לפני חצי שנה ,ירדתי עד כה 45 ק"ג . אשמח לשוחח עמך ולנסות להפיג את החששות שלך, אורן קציר 0578130327