פיתויים
דיון מתוך פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים
דר דין, ברור שהפנמה של עקרונות אכילה נכונים הם המפתח. שאלתי היא - איך אפשר ללמוד להתמודד עם פיתויים? למשל, ארוחת חג שבועות עם מאכלים אתירי שומן (גבינות, לחמים וכו'). איך אפשר לפתח "ארגז כלים" לאותם מצבים - לפעמים אני חושבת שהמוח מפסיק לפעול מול אוכל מסויים? איך מתרגלים ומפנימים איפוק? תודה מראש.
שלום רב! אפשר ללמוד וליישם הכל. הכל עניין של איך ניגשים לתהליך ומה עושים כדי להצליח. דבר ראשון צריך להבין שהניתוח הוא רק כלי בכדי לעזור לך. אני מכיר אנשים רבים במעקב שלי שפיתחו את אותם "ארגז כלים" שאת מדברת עליהם כבר משלבי ההתלבטות ועדיין משתמשים בהם באופן טבעי שנים אחרי....
שלום דר.דין. אני שלושה חודשים אחרי הניתוח - מייסמת ולומדת הרבה על אכילה, כמות הנדרשת לגוף והרגלי תזונה נכונים. הפחד שלי נובע מהחשש שהאפקט של הניתוח מתפוגג באיזה שלב ואני רוצה ללמוד ולהתכונן לשלב הזה. אני מבקשת עזרה - איך מתחילים לבנות את ה"ארגז"? העקרונות ברורים לי, אבל יש לי פחד של לחזור להרגלים ישנים ולא טובים - למשל, אכילה בלילה. עוד פעם - איפה ואיך מתחילים להתכונן לרגעים הקשים? בתודה מראש,