כולסטרול היצרות ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

08/10/2024 | 19:10 | מאת: בועז

שלום דוקטור ותודה על המענה, בהמשך לשאלתי הקודמת , בבדיקות הדם האחרונות הכולסטרול הרע שלי נע בין 100 ל110, כבר פעמיים שעשיתי בדיקות דם. בבדיקת דופלר צוואר ראו שיש לי היצרות של עד 25%. אני בן 65 ללא סכרת וללא לחץ דם. רופא המשפחה אמר לי שכדאי לי לקחת סטטין נמוך של litorva 10 mg. כפי שהסברתי אני קצת בדילמה היות והוא גבולי אך במקביל קיימת היצרות של עד 25%. האם אולי כן כדאי ליטול את הכדור הנ''ל על מנת לא להוסיף כולסטרול (למרות שהוא גבולי) על ההיצרות שכבר קיימת? אודה למענה , תודה.

08/10/2024 | 19:11 | מאת: בועז ברוך

שלום דוקטור ותודה על המענה, בהמשך לשאלתי הקודמת , בבדיקות הדם האחרונות הכולסטרול הרע שלי נע בין 100 ל110, כבר פעמיים שעשיתי בדיקות דם. בבדיקת דופלר צוואר ראו שיש לי היצרות של עד 25%. אני בן 65 ללא סכרת וללא לחץ דם. רופא המשפחה אמר לי שכדאי לי לקחת סטטין נמוך של litorva 10 mg. כפי שהסברתי אני קצת בדילמה היות והוא גבולי אך במקביל קיימת היצרות של עד 25%. האם אולי כן כדאי ליטול את הכדור הנ''ל על מנת לא להוסיף כולסטרול (למרות שהוא גבולי) על ההיצרות שכבר קיימת? אודה למענה , תודה

נראה לי שכבר עניתי לא?

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים