ניתוח החלפת מסתם אאורטלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/10/2024 | 03:26 | מאת: ש.

שלום רב אבי בן 65 במעקב אקו לב מזה מספר שנים עקב הצרות בינונית של מסתם אאורטלי,הפרעה דיאסטולית קלה ( הפרעה בריאקציה) דרגה 1. ברקע סוכרת סוג 2 מאוזנת,יל"ד מטופל,תלסמיה מינור ,ואנמיה מחסר ברזל כבר זמן רב (גסטרו תקין) נוטל גארדינאס דואו,סטטור,תרידיפירון,אוזמפיק,דופלקס. 1. רציתי לשאול במצב זה האם מטפלים רק כשההיצרות היא קשה ? 2. האם הפרעה דיאסטולית דרגה 1 אמורה להשפיע על תוחלת החיים והפרוגנוזה? 3. האם ניתן להחליף מסתם בשיטת ozaki עקב התוצאות הטובות לטווח ארוך יותר ממסתם ביולוגי? תודה רבה .

1. נכון מאד 2.לא ! 3.לא שמעתי על OZAKI שמעתי על TAVI שמעתי על AVR ..

09/10/2024 | 14:22 | מאת: ש

תודה רבה על התשובה אוזאקי זה יצירת מסתם מרקמות הלב עצמו זה מבוצע כבר על אלפי מטופלים בעולם השאלה אם בישראל עושים את זה תראה כאן https://www.upmc.com/services/heart-vascular/services/procedures/ozaki-procedure

לא שאני יודע

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים