דופק במנוחה של 85 ו/או 91 כוךלל תוצאות אקו במאמץ.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

09/10/2024 | 08:52 | מאת: דופק במנוחה של 85

שלום רב, עשיתי אקו במאמץ לפני הבדיקה במנוחה הדופק 85.. בפעם הקודמת היה 91. תוצאת האקו לב במנוחה: חדר שמאל תקין, תפקוד הגלובלי והאזורי תקין. חדר ימין תקין בגודלו בתפקודו עליות תקינות. מסתמים תקינים במבנה ןבמפתחם לא נצפה נוזל פרקידאלי. בדופלר MIn TR, MIld MR. לא הודגם מעבר דרך המחיצה הבין עליתית. לחץ ריאתי RA+23. א.ק.ג במנוחה: סינוס 84 לדקה, ציר תקין, ללא סימני איסכמיה, שינוי ST לא ספציפי. תגובות אלקטרוקרדיוגרפיות: קצב סיניס, צניחות ST קלות, ללא דינמיקה איסכמית, vpbs בסוף מאמץ חלקם couplets. ממצאים עיקריים באקו בסיום מאמץ: תפקוד היפרדימני של חדר שמאל ללא הפרעה אזורית בולטת, לחץ ריאתי בסוף מאמץ RA+27 השאלה מתחלקת לשלוש: האם הדופק במנוחה זה דבר תקין 91 ו 85? מה אומרות תוצאות הבדיקה ? האם אני לא יכוך לרוץ יותר? האם האקו מאמץ חושף בעיה בלב ( תפקוד היפרדינמי של חדר שמאל). תודה רבה .

1. תקין 2.שהבדיקה בסדר 3.היפרדינמי זה טוב מאד ואתה יכול לרוץ

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים