מאמץ ללב ביחסי מין?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/10/2024 | 21:05 | מאת: גיל

שלום אני בן 55. לפני 4 שנים נפגעתי בתאונה בטיפוס על הר. יש פגיעה באגן ובגב ובפרקי הירכיים. לכן מאז אני מתהלך רק לאט ולמרחקים קצרים גג 3-4 דקות רצוף עומד כ 20 דקות ואז יושב כי מתעייף. לא בכושר. רוב היום אני בבית. אבל מתהלך כ 3,000 צעדים ביום גם בבית ומשתדל לעמוד. בנוסף היתה פגיעה בתאונה במערכת העיכול שמאז לא מתפקדת טוב ולכן ירדתי חזק במשקל מ 65 ל 45 קילו כבר שנתיים במשקל הזה והופיע גם מחסור בויטמינים ומינרלים. הבנתי שאין לי ברירה ועברתי באחרונה לתזונה עם אנשור וזה עצר את הירידה במשקל והתחלתי קצת לעלות. שאלה. מזה כמה חודשים שמתי לב שאם נניח אני שוכב במיטה מתנשק עם אשתי ויש זקפה נניח כ 10 דקות בלי לקיים יחסי מין ומאמץ גדול אלא רק "מזמוז" ויש זקפה אז זה לא מתיש אותי. לעומת זאת אם אני עומד ומתנשק ומתמזמז איתה אפילו 5 דקות ויש זקפה ב 5 דקות האלה אחר כך אני מזיע לגמרי ויש תשישות גדולה ולפעמים כמה ימים אחרי זה יש יותר הזעות ותשישות ודופק גבוה יותר בשעון אפל. אציין שמדובר על זקפה בלי שפיכה. האם זקפה בזמן עמידה זה מאמץ הרבה יותר גדול ללב מאשר זקפה בזמן שכיבה? האם ההזעות והתשישות בעקבות זה הם סימן לחלילה בעיה בלב אולי בעקבות התת משקל? אציין אקו לב לפני 3 שנים תקין . בדיקות דם שגרתיות תקינות. לחץ דם תקין 120-70 ואקג לפני חודש במרפאה תקין ללא שינויים או שזה אולי סימן לפגיעה במערכת האוטונומית? תודה

זקפה בזמן עמידה איננה מאמץ גדול יותר ללב מאשר זקפה בשכיבה או בישיבה . מה שתיארת יכול להיות קשור לתת משקל לא קשור ללב לא קשור למערכת האוטונומית

17/10/2024 | 19:29 | מאת: גיל

תודה רבה ציינת שזקפה בזמן עמידה לא יותר קשה ללב מאשר זקפה בזמן שכיבה אבל האם בעמידה אין מאמץ לשמור את לחץ הדם? מאמץ מול הגרביטציה? זה לא יותר קשה ללב ו/או למערכת האוטונומית?

הגוף יודע להתגבר על הגרביטציה וזיקפה בזמן עמידה קטנה עליו

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים